De Indian Motorcycle Club Nederland (IMCN) is een vereniging en heeft als doel het rijdend houden van Indian motorfietsen in Nederland in de breedst mogelijke zin van het woord. Dat proberen we te bereiken door onder meer het organiseren van ritten, rally’s, technische avonden en andere bijeenkomsten, het uitgeven van ons clubblad, de Smokesignals (4 edities per jaar), de clubshop en voorts alle wettige middelen.

De huidige IMCN bestaat sinds 2000 en is een doorstart van de SIMCN, gestart in 1998. Daarvoor was er van 19973 tot 1986 reeds een Indianclub. Hoe deze historie precies in elkaar zit wordt nog op schrift gesteld en zal dan op de Club Historie geplaatst worden.

Per jaar zijn er minimaal 1 technische avond, 4 ritten en 1 clubrally. Tevens is er 1 x per jaar de jaarvergadering die gecombineerd wordt met de nieuwjaarsborrel. De clubrally vind over het algemeen in het Pinsterweekend plaats, we proberen daarbij alle provincies aan te doen. Voor sommige provincies zou het Pinksterweekend lastig kunnen zijn, dus wellicht ook een keer een ander weekend. De rally is een weekend gezelligheid: aankomen op vrijdag, rit en ongein op zaterdag, een bbq of buffet met aansluitend band en gezellige avond. Zondag wederom een rit en en voor de diehards op de maandag ook nog een rit (al dan niet naar huis).

Alle evenementen worden georganiseerd door en voor de leden, uiteraard zijn niet-leden en/of liefhebbers van Indian (en overig oud, liefst Amerikaans, ijzer) ook welkom. Ondertussen hebben we al drie keer de Internationale Indian Rally mogen organiseren, zie foto onderaan met het enthousiaste team dat dit mogelijk gemaakt heeft. Voor de IIR wordt in overleg met de andere Indianclubs in Europa op de presidentsmeeting ieder jaar de kalender voor de komende jaren vastgesteld zodanig dat alle clubs de kans krijgen deze te organiseren.

Per jaar zijn er minimaal 1 technische avond, 4 ritten en 1 rally. Tevens is er 1 x per jaar de jaarvergadering die gecombineerd wordt met de nieuwjaarsborrel.

Het lidmaatschap bedraagt € 30,00 per jaar bij incasso, of €35 zonder incasso.

Indian clubleden