1998-4 Simpelveld

Bericht van de (tijdelijke) Indian-zusters te Simpelveld.

Op de tweede, en helaas laatste avond van ons samenzijn in dit “vrome” oord te Simpelveld, kregen wij “dames” het verzoek van abt Tony, om een impressie te geven van de 1ste Indian Rally, gezien, ervaren vanuit “de vrouwen”. Nou jongens, wij Hiawatta’s hebben genoten! Oké, ook een beetje geleden…; aan slaaptekort bv, en waren “verplicht” te luisteren naar alle Indianenverhalen die onze “Chiefs” (zouden ze wel willen….) met toenemend vuur in hun stem ten gehore brachten.

De meesten van ons zijn aangestoken met het Indian-virus door; Big Feather, kluk-kluk, zijnde vriend, broer, man, vader ; in elk geval ; een man! We waren er zelf bij; en toch stonden we’t vrijwillig toe! Hoe kun je dat ook weerstaan zo’n prachtmachine in een (vaak) zo hartstochtelijke kleur! Achterop of in ‘n zijspan zittende als een koningin, of (eigenlijk nog beter) temster van zo’n vurig stalen ros!

Zij, die dit nu lezen en er niet bij waren, zullen we even uit de droom helpen; wij hiawatta’s hebben geen recepten of naaipatronen uitgewisseld; waar wij ‘t over hadden, willen jullie Indianen liever niet weten. Voor de “insiders”; een spijker kun je ook op elegante wijze in ‘n blok hout slaan (omhoog met die pink!). Het woordje worst(lees; bonnetje) leverde minstens een uur ver(s)makelijkheid op.
Ikzelf ben helemaal verliefd geworden op; de donker blauwe Scout van Allen Southward; als je dáár geen vrouw mee aan de haak weet te slaan…(joke, Allen).

Jazeker dit Scoutje heeft mijn rijzin weer aardig geprikkeld; Ik vergeef ‘t mezelf nu even niet dat ik na 11 lessen gestopt ben; wat zou ‘t toch mooi zijn, zélf ‘t stuur in handen te hebben. Zoals onze Duitse collega, als enige berijdster. Kom op dames! Wij kunnen meer dan koken!

Om in kloostersfeer te blijven, zeg ik nog dit: Beste medebroeders en zusters: een gezamenlijke passie levert veel verbroederlijking en verzusterlijking op, wars van rang of stand. Iedereen is welkom, zolang hij of zij de Indian een warm hart toedraagt. Alle lof voor de organisatie van dit weekend, de gezellige sfeer op deze schitterende locatie.

De Indianenvrouwen groeten jullie, uch !!!

(Roos)

P.S. : Eigenlijk lieg ik ‘n beetje; we hebben het wél over een
gebreide Indianenkop gehad…….